opony używane...czy się opłaca???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krzycho-63
    Rider
    • 2007
    • 628
    • Superb II (3T4)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Coś na temat wieku i przydatności do ''spożycia'' opon:
    Skoda Superb II Ambition
    2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• Dig Dug
      L&K
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1306
      • Seat

Jasne, że się opłaca Każdy powienien mieć swoje sprawdzone miejsca w okolicy, gdzie kolesie sprzedają uzywki w dobrym stanie. U mnie w okolicy opony uzywane chodzą po 70-100 zł, ale jest jeden koleś co ma po 150 zł. Z tym, że bardzo często są to opony z niedotartymi do końca "wąsami". Z minimalnym przebiegiem. Opony ładne do 2 lat maksymalnie. Nie wiem skąd to ma, koleś jest na rynku od 20 lat i ciągnie Tira z wyselekcjonowanymi w niemczech oponami. Nie sciąga dziadostwa zarówno pod kątem stanu i wieku, jak również firmy.

I stąd jak ktoś ma kupic opony i nie ma po 270-350 za Continentale, lub Micheliny lub inne z górnej pólki opony, to dlaczego nie uzywana ?? Może i kupi nową za 200 zł, ale opone, która w testach jest 10-15 % gorsza od tych najlepszych, a często jest nie z tego roku, a roczna z poprzedniego sezonu. Wiec az takiej straty na wieku nie ma.
      Generalnie gośc ma głównie opony od 195 w góre, nawet 17 calowe i o szerokościach 235 posiada.

Nie żebym go reklamował, ale ten gość nie jest wyjątkiem i tacy też są gdzie u was po sasiedzku. Szrociarzy, mający stare opony i zuzyte w połowie omijam z daleka i radze wszystkim takich opmijać.

Ja kupowałem u gościa do moich poprzednich samochodów i nie narzekam. Poleciłem go znajomym i też są zadowoleni.
      Teraz kupiłem nowe, bo ma mało w moim rozmiarze opon i różnica w cenie jest mała (ok 50 zł na sztuce).
      Była O1 jest F2.

Komentarz

Pracuję...